Den bästa sajten för dig som ska eller funderar på att skaffa en ny gaming-PC, såväl stationär som laptop!

Bärbar Speldator

Observera att denna artikel om att köpa bärbar speldator fortfarande ej är klar. Vänligen gå till denna sajts startsida istället som du hittar till genom att klicka på länken ovan ("hem").

Nackdelar

Snåla inte när du ska köpa en gaminglaptop för de är svåra att uppgradera. Visst går det i vissa fall att sätta in lite mer internminne, men betydligt mer än så är det inte. Är du väldigt händig och skiter i om garantin försvinner kan du självklart byta processor och liknande, fast det är svårt. Går något sönder i en bärbar speldator får du lämna ifrån dig hela gamingdatorn. Slutar returtangenten att fungera kanske en din gaminglaptop försvinner på service i tre dagar eller mer.

Eftersom att en bärbar speldator är liten riskerar den att gå sönder om du råkar tappa den, sätta dig på den i soffan eller liknande. Stöldbegärligheten är också större, dels för att du kan ha den med dig men också för att en gaminglaptop är betydligt enklare att stjäla än en stationär gamingdator.

Ergonomin i en bärbar speldator är usel jämfört med en stationär gamingdator. Tangentbordet och muspinne/styrplatta är inte så bra och då skärmen hamnar för lågt ner riskerar du nacksmärtor efter längre tids spelande. Läs mer om ergonomi framför en speldator.

Fördelar

En gaminglaptop tar liten plats och kräver små ytor för att kunna skapa en bra ergonomisk arbetsplats. Det kryllar inte av sladdar överallt och en bärbar speldator ser bra ut även om den ibland låter högt. Du kan placera om den hur som helst, vilket är en fördel om du vill koppla in den till stereon i vardagsrummet eller TV:n i sovrummet. Chassit samlar inte på sig mängder med damm (se stationär gamingdator), som kräver att du rengör med jämna mellanrum (använd inte en dammsugare – risk för statisk elektricitet).

Förslag på bärbara speldatorer

Här nedanför har jag lagt ihop ett par förslag på gaminglaptops som är bra och prisvärda. Jag har tagit fram en speldator från varje kategori, beroende på vad du letar efter.

Ditt behov: En bärbar speldator. Du vill ha en gamingdator som du kan göra allt grundläggande på, men du har ingen lust att betala stora pengar för den. Detta är en gaminglaptop som riktar sig till dig som vill kunna surfa, skicka e-post, titta på film (både strömmande från film- och TV-sajter, såsom Headweb, Netflix, TV-kanalernas Play-sajter och YouTube), lyssna på musik (Spotify, iTunes och så vidare), blogga och lira lättare spel i webbläsaren. Detta är en speldator som fungerar fint för att köra Office-paketet, och du kan göra enklare redigering av digitalfoton.

Svagheter: Kan inte köra grafikkrävande datorspel, och är inte att rekommendera för att skapa musik, video eller redigera mycket tunga digitalbilder (vanliga digitalfoton fungerar dock). Batteritiden är oftast inte särskilt bra. Själva konstruktionen kan vara plastig och klumpig, något du bör fundera över om du ofta tar med dig en bärbar speldator hemifrån.

Denna sida uppdaterades senast 2023-10-31

Välkommen!

Varmt välkommen till köpa-speldator.se! Det här är den bästa sajten för dig som vill ha tips, info och råd inför ditt nya gamingdator-köp, oavsett om du funderar på att skaffa en bärbar eller en stationär gaming-PC! Letar du efter sistnämnda, har en budget på minst 10000 kr samt inte vill köpa lösa delar och bygga ihop speldatorn på egen hand? Då rekommenderar vi att du i första hand tar en närmare titt på Aguma Gamingdator som är en mycket prisvärd och bra dator för spel! Du hittar enklast till denna genom att klicka på länken till vänster (eller längst upp på denna sida om du använder mobil) eller genom att bara google "Aguma". Med deras koncept kan du alltid vara säker på att du får bästa möjliga gaming-PC under 10000 kr (även när andra har rea)! Det enkla speldator-valet! Dessutom finns möjligheten att konfigurera gamingdatorn med bra tillval som t.ex. kraftfullare grafikkort och snabbare processor, vilket innebär att de förmodligen även har marknadens bästa gaming-PC under t.ex. 15000 och 20000 kr!

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)