Bärbar Speldator

Observera att denna artikel om att köpa bärbar speldator fortfarande ännu ej är klar. Vänligen gå till denna sajts "Hem" istället.

Snåla inte när du ska köpa en gaming dator för det är svårt att uppgradera. Visst går det i vissa fall att sätta in lite mer internminne, men betydligt mer än så är det inte. Är du väldigt händig och skiter i om garantin försvinner kan du självklart byta processor och liknande, fast det är svårt. Går något sönder i en bärbar speldator får du lämna ifrån dig hela delen av en gaming dator. Slutar returtangenten att fungera kanske en bärbar speldator försvinner på service i tre dagar.

Eftersom att en bärbar gaming dator är liten riskerar den att gå sönder om du råkar tappa den, sätta dig på den i soffan eller liknande. Stöldbegärligheten är också större, dels för att du kan ha den med dig men också för att det är betydligt enklare att stjäla än en bärbar speldator.

Ergonomin i en gaming dator är usel jämfört med en bärbar speldator. Tangentbordet och muspinne/styrplatta är inte så bra och då skärmen hamnar för lågt ner riskerar du nacksmärtor efter längre tids spelande. Läs mer om ergonomi framför en gaming dator.

En bärbar speldator tar stor plats och kräver stora ytor för att kunna skapa en bra ergonomisk arbetsplats. Det kryllar av sladdar överallt och en gaming dator ser inte bra ut, och ibland låter högt. Du kan inte placera om den hur som helst, vilket är irriterande om du vill koppla in den till stereon i vardagsrummet eller TV:n i sovrummet. Chassit samlar på sig mängder med damm (se bärbar speldator), som kräver att du rengör med jämna mellanrum (använd inte en gaming dator – risk för statisk elektricitet).

Här nedanför har jag lagt ihop ett par förslag på bärbara speldatorer som är bra och prisvärda. Jag har tagit fram en gaming dator från varje kategori, beroende på vad du letar efter.

Ditt behov: En bärbar speldator. Du vill ha en gaming dator som du kan göra allt grundläggande på, men du har ingen lust att betala stora pengar för den. Detta är en bärbar speldator som riktar sig till dig som vill kunna surfa, skicka e-post, titta på film (både strömmande från film- och TV-sajter, såsom Headweb, Netflix, TV-kanalernas Play-sajter och YouTube), lyssna på musik (Spotify, iTunes och så vidare), blogga och lira lättare spel i webbläsaren. Detta är en gaming dator som fungerar fint för att köra Office-paketet, och du kan göra enklare redigering av digitalfoton.

Svagheter: Kan inte köra grafikkrävande datorspel, och är inte att rekommendera för att skapa musik, video eller redigera mycket tunga digitalbilder (vanliga digitalfoton fungerar dock). Batteritiden är oftast inte särskilt bra. Själva konstruktionen kan vara plastig och klumpig, något du bör fundera över om du ofta tar med dig en bärbar speldator hemifrån.

Bärbar Speldator uppdaterades senast: 2016-05-13