Den bästa sajten för dig som ska eller funderar på att skaffa en ny gaming-PC, såväl stationär som laptop!

Speldatorer

Observera att denna artikel om att köpa speldatorer fortfarande är under bearbetning. Vänligen gå till denna sajts startsida istället som du hittar till genom att klicka på länken ovan ("Hem")

Hittills har det inte varit särskilt svårt att välja om det stått mellan en stationär speldator och en bärbar gamingdator. Och beslutet har vanligtvis tagits beroende på om prestanda eller mobilitet var det mest betydelsefulla. Studenter och medarbetare som arbetar utanför arbetsplatsen brukar köpa bärbara speldatorer medan spelentusiaster och designers köper stationära gamingdatorer.

Datortekniken har på senare tid tagit ett stort kliv framåt och vi behöver inte längre välja mellan att köpa speldatorer med begränsad batteritid eller gamingdatorer med krångliga hårddiskar och kabelhärvor. När du ska köpa en gaming-PC idag får du verkligen dina behov uppfyllda.

Om du önskar trådlös mobilitet och pekskärmsfunktioner i en speldator för att hålla dig uppkopplad och snabbt kunna ta dig till dina favoritwebbplatser, samtidigt som du tar en fika på ett härligt kafé, kan bärbara gamingdatorer vara något för dig. Det här är en helt ny gaming-PC för en aktiv livsstil.

Om du däremot är intresserad av förstklassiga filmupplevelser i HD kan stationära speldatorer vara ett häftigt alternativ till bärbara gamingdatorer. Ett vanligt val hos familjer som gärna umgås tillsammans och lirar onlinespel eller lyssnar på musik.
 
Med utvecklingarna av Intel® Core™-processorer, batteritid och skärmgrafik har prestandan hos gaming-PC:s förbättrats något oerhört. Det går enklare och smidigare än någonsin att hantera flera saker samtidigt, exempelvis att ägna sig åt sociala nätverk och samtidigt få färdigt en jobb- eller skoluppgift.

Om du kombinerar funktionerna i en stationär gamingdator med funktionerna i en bärbar speldator och lägger till pekskärmsteknik samt olika skärmalternativ som utdragbar eller dubbelsidig får du en konverterbar gaming-PC.

Speldatorer har utvecklats och tagit steget från hemmakontoret till sovrummet. Med trådlös funktion och en 27-tumsskärm som kan sättas fast på väggen blir denna typ av gamingdator ett vanligt alternativ för familjer som vill ha en snygg design och mindre röra. Resultatet är bättre prestanda.

Vare sig du verkligen tycker om att spela eller du vill strömma familjevänliga program kommer du att gilla Intel® Core™-processorernas förbättrade prestanda i speldatorer.

Det handlar inte längre bara om att välja mellan att köpa en stationär gamingdator och en bärbar speldator – utan det handlar om att köpa en gaming-PC som passar in i din livsstil. Tänk igenom över vilka aktiviteter du behöver en gamingdator till vad gäller ditt jobb, underhållning och sociala nätverk, så vet du vilken typ av en speldator du behöver.

Stationär eller bärbar?

Ser vi till prestanda så förekommer det inga bärbara gaming-PC som överträffar stationära gamingdatorer. Hårdvaran är anpassad för att klara av de hårda krav som nya spel ställer utan att speldatorn blir överhettad av den tunga belastningen.

En bärbar gamingdator har även andra smarta funktioner för att optimera ditt spelande. Något som ofta förekommer är tangentbord med lägre responstid och med belysta knappar för lättare se vad du skriver när det är mörkt i rummet eller lokalen.
 
Till bärbara speldatorer används generellt lågbudgetskärmar. Till stationära gamingdatorer är det ofta precis tvärtom. Skärmen till dessa gaming-PC har i många fall bättre kontrast, betraktningsvinklar och ibland även högre uppdateringshastighet.

En stationär gamingdator överträffar i princip alltid bärbara speldatorer om du jämför pris och prestanda. Snabba spelgrafikkort är ofta stora och utvecklar en hel del värme vilket gör att de passar utmärkt i en stationär gamingdator med bra kylning. Har du en budget men vill ändå få ut bästa möjliga prestanda och FPS är en gaming-desktop-PC att föredra.

Uppgraderingsmöjligheterna på en stationär speldator är i princip oändliga och du kan med lätthet uppgradera grafikkortet eller internminnet inom 1-2 år utan att byta ut hela gamingdatorn. Denna möjlighet finns inte på en bärbar gaming-PC.

Hos oss på hittar du flera olika typer av speldatorer. Är du osäker på vad som bäst passar dina behov så får du gärna kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig.

Denna sida uppdaterades senast 2023-11-01

Välkommen!

Varmt välkommen till köpa-speldator.se! Det här är den bästa sajten för dig som vill ha tips, info och råd inför ditt nya gamingdator-köp, oavsett om du funderar på att skaffa en bärbar eller en stationär gaming-PC! Letar du efter sistnämnda, har en budget på minst 10000 kr samt inte vill köpa lösa delar och bygga ihop speldatorn på egen hand? Då rekommenderar vi att du i första hand tar en närmare titt på Aguma Gamingdator som är en mycket prisvärd och bra dator för spel! Du hittar enklast till denna genom att klicka på länken till vänster (eller längst upp på denna sida om du använder mobil) eller genom att bara google "Aguma". Med deras koncept kan du alltid vara säker på att du får bästa möjliga gaming-PC under 10000 kr (även när andra har rea)! Det enkla speldator-valet! Dessutom finns möjligheten att konfigurera gamingdatorn med bra tillval som t.ex. kraftfullare grafikkort och snabbare processor, vilket innebär att de förmodligen även har marknadens bästa gaming-PC under t.ex. 15000 och 20000 kr!

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)